De kracht van mentale fitheid

15 mei 2023

Mentale fitheid kan getraind worden door te leren reflecteren op ons eigen handelen en bewust te zijn van onze gedachten en emoties. Dit is van onschatbare waarde, omdat het inzicht geeft in onze denkpatronen en ons helpt deze te doorbreken.

Het resultaat? Minder energieverlies en meer kracht!

Dennis deelt zijn ervaring: “In mijn coaching sessies zie ik dagelijks de positieve impact van deze inzichten op mijn coachees. Ze vergemakkelijken hun leven en openen deuren voor nieuwe mogelijkheden en kansen. We moeten beseffen dat onze mentale kracht echt veel sterker is dan we durven denken. Daarom wil ik mensen inspireren om in actie te komen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen en hun volledig potentieel bereiken.”

“De kracht van onze mindset is ook zeker van toepassing in de sportwereld. Hoewel het ‘normaal’ is dat de nadruk voornamelijk ligt op de fysieke kracht, is de mentale fitheid van sporters net zo belangrijk. Daarom coach ik ook topsporters en sinds 2021 zijn we bezig om TeamNL, de rensters en de staf, van de KNWU te coachen op weg naar de spelen van 2024. Ons doel is om elk teamlid te ondersteunen en te motiveren, zodat we samen het beste resultaat voor Nederland kunnen behalen door hun individuele krachten te benutten.”

“Kortom: een sterke mentale fitheid beïnvloedt onze algehele prestaties en welzijn, ongeacht of we werken, sporten, studeren of onze dagelijkse taken uitvoeren,” aldus mental coach Dennis.

Heb je interesse in teamontwikkeling, persoonlijke coaching of een training?
Bel of app op 06 – 22 6890 96 of mail ons. We maken dan zo snel mogelijk tijd in onze agenda.