Een inspirator zijn

05 nov 2022

Als je aan het roer staat van een organisatie, dan moet je richting geven. Een vitale organisatie vraagt om een kraakhelder beleid en een duidelijke missie en visie. Heb jij dit scherp? Weet jij waar je naartoe wil? En kun je dit door vertalen naar de dagelijkse praktijk? Coaching en training helpt hierbij. Het maakt – en houdt – je scherp. Je komt achter je eigen ontwikkelpotentieel. Waar ligt je talent, passie en motivatie. Je werkt aan je persoonlijke groei en zo kun je een inspirator zijn voor je team, voor je medewerkers. Een voorbeeld.

Leidinggeven of inspireren?
Als ondernemer wil je het beste in je medewerkers naar boven halen. Als zij op de top van hun kunnen presteren en veel werkplezier ervaren, dan levert dat een positief resultaat op voor de organisatie. Het hebben en houden van loyale medewerkers met hart voor de organisatie valt of staat met hoe jij invulling geeft aan jouw rol als leidinggevende. Hoe ga jij met medewerkers om? Verandert dit onder druk? Behandel jij hen zoals je zelf behandeld zou willen worden? Inspirerend leiderschap gaat over oprechte aandacht. Voelen jouw werknemers zich serieus genomen? Zijn ze betrokken bij de organisatie of tellen ze de dagen van de week af? Om medewerkers te kunnen inspireren, enthousiasmeren en laten floreren moet je eerst het beste uit jezelf halen. Daarom is het zo belangrijk om jezelf geregeld een spiegel voor te houden.

Versterk je positie
Een inspirator aan het roer is één. Het investeren in de persoonlijke groei en ontwikkeling van medewerkers is twee. Versterk je positie op de arbeidsmarkt door groei en ontwikkeling voelbaar te laten zijn in alle haarvaten van de organisatie. Laat merken dat je dit belangrijk vindt, dat je hierin gelooft. Wees dé kwartiermaker die bouwt aan een vitale organisatie door te investeren in jouw eigen ontwikkeling en geef jouw werknemers de gelegenheid dit ook te doen. Het is de enige manier om anno 2022 als organisatie het verschil te maken voor (potentiële) werknemers.

Een stevige fundering
Groei van een organisatie gaat hand in hand met de persoonlijke ontwikkeling van de mensen in de organisatie. Door hier als bedrijf in te investeren, ontstaat een fijne werksfeer waar ruimte is voor open communicatie. Medewerkers voelen zich gehoord en gewaardeerd. Ze zetten graag een stapje extra en stijgen misschien wel boven zichzelf uit. Je creëert een fijne werkplek waar mensen onderdeel van willen zijn. Waar ze bij willen horen. Deze stevige fundering maakt dat jouw organisatie ook over 5 tot 10 jaar nog bestaansrecht heeft.

Bouw aan een vitaal team
Jezelf en jouw team ontwikkelen is dus geen “extraatje”, maar vooral noodzakelijk om als organisatie vitaal te zijn en blijven. Door het volgen van onze training Vitale Teams Bouwen doe je in slechts een dagdeel heel veel waardevolle inzichten op die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Want hoe zou het voelen als jouw team écht samenwerkt? Dat de neuzen dezelfde kant opstaan en ieders talent optimaal benut wordt? Meld je hier aan!

Liever eerst een oriënterend gesprek? Maak vrijblijvend een afspraak!