Te midden van de moeilijkheid, ligt de mogelijkheid

Dennis Rondeel
06 jun 2017

Ons verhaal
Abrupt een einde maken aan de onderneming waar je jarenlang hard aan gewerkt hebt, dat gebeurt (gelukkig) niet iedereen. Jaren geleden ons wel. Ondanks een zware periode heeft het vooral kracht en veel nieuwe inzichten opgeleverd. Inzichten die hebben geleid tot onze grote droom; vanuit ervaring andere ondernemers en teamleden helpen zich verder te ontwikkelen. Ondernemers die net als wij met 100% toewijding voor 1% groei gaan.

Werken voor de cijfers
Met twee ondernemers als ouders kun je wel zeggen dat het ondernemersvirus Dennis met de paplepel is ingegoten. Vanuit de studiebanken is hij dan ook direct op de ondernemersstoel terecht gekomen. Met een rugzak vol theoretische ervaring leidde hij een seizoensafhankelijk bedrijf, wat op zichzelf al een hele uitdaging is. Ondernemen, koersen en proberen de etappes, licht én zwaar, goed door te komen. Dat betekende in de praktijk hard en veel werken, moeite met delegeren (‘ik doe het zelf wel’) en weinig tijd nemen voor zelfreflectie.

En uiteindelijk waren het de cijfers die Dennis lieten zien hoe succesvol hij was als ondernemer. Maar is dat eigenlijk wel een betrouwbare graadmeter?

Zet mensen hun kracht
Pas toen Dennis tijd voor zichzelf nam en vele kilometers op de racefiets en mountainbike ging afleggen, kregen gedachtes en inzichten de ruimte. Het nut van de cijfers was een feit. Maar hoe stond het eigenlijk met de energie van de medewerkers? Waar komen zij hun bed voor uit? Zijn werkprocessen echt helder voor iedereen en ook effectief? Kortom; staan mijn werknemers wel in hun kracht?

Dit inzicht zorgde voor een grote ommezwaai. Al snel voegde levenspartner Baukje zich bij het bedrijf. Reorganisaties volgden, processen werden helder afgestemd, werknemers werden centraal gesteld, een online business strategie werd ontwikkeld en er werd tijd genomen voor échte gesprekken. Met als gevolg: een vergroting van de bewustwording van de rol van iedere medewerker individueel waarbij kwaliteiten vrijgemaakt werden, binnen de organisatie.

Een intensieve en tegelijkertijd prachtige periode. Alle neuzen stonden dezelfde kant op en deze positieve flow voelde iedereen, we gingen er écht samen voor.

Vanuit rust en overzicht ondernemen
Desondanks brak er een pittige periode aan. De crisis deed zijn intrede en het ging niet goed met de onderneming. We konden twee dingen doen: 1. Stoppen met ondernemen en een baan gaan zoeken óf 2. Onze ervaring delen met andere ondernemers en organisaties die klaar zijn voor verandering. We kozen vol vertrouwen voor het laatste. Een nieuw bedrijf werd geboren.

Juist de imperfectie zorgt voor verbinding met onze opdrachtgevers.
We merken dat we mensen kunnen inspireren met ons verhaal. Wij begrijpen als geen ander dat ondernemen is als topsport. We hebben enorm geïnvesteerd in kennis over verandermanagement in combinatie met onze eigen persoonlijke ontwikkeling. Hieruit is de VOC methodiek ontstaan waarmee we dagelijks organisaties helpen zich verder te ontwikkelen.

Over Zaviro
Met ons bedrijf helpen we, al jaren, ondernemers en teamleden zich te ontwikkelen en vanuit rust, overzicht en inzicht te handelen. En we zorgen voor een open en positieve drive die door de hele organisatie voelbaar is. Zodat jij en je teamleden elke dag met plezier aan de slag gaan en op koers blijven.

Wanneer je doet waar je goed in bent, volgt plezier en succes!

Een oneliner die voor ons écht klopt. We nemen hem vaak mee in onze gesprekken met het MKB en hun medewerkers. Als je ons in vrijheid laat werken aan veranderingen binnen een bedrijf, komen we samen tot de mooiste resultaten. Een wendbare organisatie die future proof is.

Spreken onze woorden jou aan? Je bent welkom voor een goed ‘koers’ gesprek.

Hartelijke groeten,

Dennis en Baukje

Graag delen wij échte ondernemersverhalen, over verandering binnen organisatie, bedrijfs ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met je.
Wil je geen blog missen? Klik hier