Leg de focus op 100% toewijding voor 1% groei

Dennis Rondeel
05 jul 2017

Ondernemen is topsport. Daarom is het voor jou als ondernemer belangrijk om te kijken naar wat voor invloed je mindset heeft op het succes van je bedrijf. Hiervoor heb je als ondernemer 100% toewijding én een open mind nodig: een echte topsporters mentaliteit.

Volledige commitment
Zowel in de topsport als bij ondernemen worden verschillende methodieken toegepast. Alles draait erom, om de juiste mensen op het juiste moment in te zetten. In een rol die bij ze past. Het doel van onze VOC-methodiek is om die processen helder en eenvoudig in beeld te brengen en hier de juiste mensen aan te verbinden.

VOC-methode = Verbinden, Ontwerpen en Creëren

Kijk bijvoorbeeld naar het team van Sunweb, met Giro-winnaar Tom Dumoulin. Het wielerteam was tot dit jaar geen serieuze klassementsploeg. Maar de teamleden zijn zich bewust gaan verbinden, met de focus op volledige commitment. Daarna zijn ze gaan ontwerpen en kwamen ze met een ijzersterk aanvalsplan en dito strategie. De fase van daadwerkelijke creatie volgde, net als bij de VOC-methode. Eerst samen ergens in geloven en vervolgens ervoor gaan. Met 100% gezonde focus. Anders kom je er niet.

Grinta!
Alleen met een gretigheid als grinta lukt het om etappes te volbrengen en te winnen. In het bedrijfsleven is het eigenlijk niet anders; werken in teams, offeren voor resultaat en een eerlijke en heldere communicatie zorgen voor het beste resultaat. Net als een team van topsporters dienen teamleden binnen een organisatie ook te trainen. Met als doel: samen een sterk team vormen. Zodat je elkaar kunt (onder)steunen voor een power offensief.

Veel mensen zitten op de verkeerde plek binnen een organisatie. Wij zorgen ervoor dat mensen gaan doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben. Vervolgens kijken we naar de wensen op de langere termijn. Zo werken we samen aan haalbare en uitdagende organisatie doelstellingen.

Een open mind
Als een topsporter niet presteert, is hij er volgend jaar niet meer bij. Een werknemer die niet presteert, krijgt aan het eind van de maand gewoon zijn salaris gestort.

Als ondernemer ben je toegewijd. Maar hoe krijg je je team mee in die mindset? Hoe zorg je ervoor dat zij net zo commited zijn als jij? En hoe prikkel je je mensen? Groei bereik je met 100% toewijding en een open mind. Want naast focus moet je ook om je heen blijven kijken, sparren, coachen en groeien.

Je open minded opstellen geeft meer succes en plezier in wat je doet.

En ook al is het maar 1% groei; die komt er alleen als je bereid bent om 100% toegewijd te zijn. Want die 1% groei kan de ontwikkeling van je organisatie betekenen. Het startpunt van een sneeuwbaleffect van succes, waar omzet uit voortkomt.

Seminar 2016
Ons Seminar 2016 stond geheel in het teken van sport en de mindset van topsporters. Een van de sprekers was Loes Gunnewijk (www.loesgunnewijk.nl). Als oud profwielrenster, bondscoach bij de KNWU van de junior vrouwen en assistent-bondscoach van het KNWU-para cycling team.

Ook aanwezig was Tristan Hoffman, ploegleider van de professionele wielerploeg Bahrain Merida en Martijn Veltkamp (www.martijnveltkamp.nl). Martijn is auteur van het boek ‘De verborgen motor’ dat gaat over wat voor invloed het brein heeft op prestaties.

In het najaar van 2017 gaat Rondeel & Partners verschillende ondernemersbijeenkomsten organiseren. Dit keer met Dennis op het podium die zijn ervaringen, inzichten en gedachtes graag met je deelt. Zodat jij met die echte ‘sportersmentaliteit’ en 100% focus verder kunt werken aan je bedrijf.

Je bent welkom voor een gratis ‘koers’ gesprek.

Hartelijke groeten,

Dennis en Baukje

Graag delen wij échte ondernemersverhalen, over verandering binnen organisatie, bedrijfs ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met je.
Wil je geen blog missen? Klik hier