Persoonlijkheids­analyse als basis voor Zakelijke Vitaliteit

15 apr 2021

Dagelijks begeleiden we opdrachtgevers en hun medewerkers in hun zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Inzicht staat aan de basis van ontwikkeling. Daarom is de inzet van onze wetenschappelijk gefundeerde persoonlijkheidsanalyse in veel gevallen de eerste stap die we zetten in deze ontwikkelingstrajecten.

We maken hierbij gebruik van onze eigen en unieke online tool waarmee we diverse aspecten van de persoonlijkheid en het gedrag in een team inventariseren. De basis van deze inventarisatie wordt gevormd door psychologische wetenschap en gedragswetenschap.

De uitgebreide analyse en interpretatie van de gegevens, geven medewerkers voor henzelf maar ook binnen teamverband veel diepere inzichten in gedragspatronen, drijfveren en talenten.

De uitkomsten hiervan blijken van onschatbare waarde. Doordat het ontwikkelingsproces wordt gestart op basis van persoonlijke talenten en drijfveren, ontstaat een effectiever en duurzamer resultaat dan wanneer bijvoorbeeld simpelweg wordt getraind op verkoopvaardigheden of communicatievaardigheden.

Doordat verschillende aspecten van de persoonlijkheid, de best passende rol in een team, en bijvoorbeeld omgang met stresssituaties met elkaar in verband worden gebracht, ontstaat een veel breder en dieper inzicht. Dit leidt tot bewustwording over het eigen gedrag in bepaalde situaties en begrip over waarom bepaalde werkzaamheden minder goed of juist geweldig passen.

Ook bij ontwikkeling van een team leidt de persoonlijkheidsanalyse tot krachtige inzichten. Beter begrip van elkaars drijfveren, rol in het team en talenten versterkt zonder uitzondering de samenwerking én de effectiviteit van het team.

Een tegeltje aan de wand met daarop ‘Zo Ben Ik’ leidt natuurlijk niet tot ontwikkeling en resultaat. Daarom zetten we de persoonlijkheidsanalyse in aan het begin van een ontwikkelingstraject en gebruiken de inzichten als basis voor de punten waar we ons samen tijdens het traject op richten.

Onze opdrachtgevers ervaren dagelijks hoe krachtig deze tool is voor het realiseren van duurzame ontwikkeling en Zakelijke Vitaliteit.

Wil je ook de kracht van de inzichten uit de persoonlijkheidsanalyse inzetten voor je eigen ontwikkeling of die van je team? Of wil je er meer over weten? Bel of mail ons gerust voor een afspraak. We gaan graag in gesprek. Je bereikt ons via telefoonnummer 06 22 6890 96 (Baukje).