Resultaten met SLIM-traject begeleid door Zaviro

02 mrt 2021

Naast steeds meer ondernemers, onderkent ook de overheid het belang van een leven lang leren en ontwikkelen.

In dat kader is de SLIM-regeling in het leven geroepen, waarmee ondernemers middels overheidssubsidie worden gestimuleerd om in de ontwikkeling van medewerkers te investeren.

Er lopen voortdurend meerdere SLIM-trajecten onder begeleiding van het team van Zaviro en wekelijks is er interesse van ondernemers en andere organisaties om ook te starten.

Maar hoe ziet zo’n traject er in de praktijk uit? Welke stappen worden er gezet en welke resultaten worden er nu precies geboekt? In dit blog beschrijven we een case uit de agenda van Baukje; een dierenartsenpraktijk.

De eerste stap in dit traject bestond uit de uitvoering van persoonlijkheidsanalyses voor het MT en het formuleren van een visie op ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ met de opdrachtgever.
Tijdens de daaropvolgende teamdagen zijn onder andere de uitkomsten van die persoonlijkheidsanalyses besproken. Zoals altijd leidde inzichten in elkaars drijfveren en uitdagingen tot een aanpassing in rolverdeling en uiteindelijk tot een betere en efficiëntere samenwerking.

Ook voor de overige teamleden hebben we persoonlijkheidsanalyses uitgevoerd en op basis daarvan een cyclus van ontwikkelgesprekken opgestart. De persoonlijke ontwikkelpunten werden uitgewerkt in een ontwikkelplan dat is ingestoken op het maximaal benutten van de competenties van de medewerker en de voortdurende groei daarvan.
Deze stappen zijn onderdeel van een aangescherpt HR-beleid dat met de opdrachtgever is opgesteld naar aanleiding van dit traject en waarin voor de toekomst voortdurend leren en ontwikkelen wordt geborgd.

Rian van der Heijden, Manager De Oosthof Dierenartsen.
-‘Dankzij SLIM hebben wij kunnen ervaren wat ontwikkeling (zowel individueel als in de groep) ons kan brengen. Wij hebben meer inzicht gekregen in ons eigen functioneren en de invloed daarvan op de ander. Ook hebben we het ontwikkelingsproces voor in de toekomst geborgd in ons nieuwe HR-beleid en kunnen we met enthousiaste en gemotiveerde mensen werken en ons voortdurend blijven ontwikkelen. Samen staan wij sterk in de praktijk en op het boerenerf!‘-

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe jouw bedrijf in aanmerking zou kunnen komen voor een SLIM-subsidie? We kunnen op korte termijn een afspraak plannen zodat je aanvraag deze maand maart nog kan worden ingediend.
Mocht dat niet passen, geen probleem. Dit najaar opent, naar verwachting in september, weer een inschrijvingsvak.

Wil je graag persoonlijk contact en meer weten over groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Bel of mail ons gerust voor een afspraak. We gaan graag met je in gesprek. Je bereikt ons via telefoonnummer 06 22 6890 96 (Baukje).