Team van Mitsubishi Logisnext Europe deelt resultaten door samenwerking met Zaviro

27 jun 2021

Ramon Hobé, Manager Financial Shared Service Center bij Logisnext zocht ondersteuning en iemand met ervaring in organisatietransformatie om mee te klankborden.

Zijn uitdaging: professionaliseren van de operatie van het Financial Shared Service Center dat twee integrerende organisaties moest ondersteunen. Collega’s die primair service verleenden voor de Logisnext entiteiten in Zweden, Spanje, Nederland, Frankrijk, België en Duitsland moesten samenwerken, informatie en taken onderling overdragen om zo het niveau en de betrouwbaarheid van de service te verhogen en dat alles binnen een internationale, dynamische omgeving. Met recht een forse uitdaging.

Ramon vertelt: “De stappen die we moesten zetten om de operatie van de organisaties te integreren, gecombineerd met praktische aspecten als zorgen dat collega’s elkaar kunnen vervangen, maakte heel duidelijk dat we moesten professionaliseren en transformeren. Financieel ben ik stevig onderlegd, maar hier was ervaring en kunde nodig op het vlak van transformatie van organisaties. De directie zag die noodzaak ook en gaf me groen licht om hierbij ondersteuning te zoeken. Maar vind maar eens de juiste club. Bij trajecten als het onze is vertrouwen extreem belangrijk, maar daarnaast kan ook niet iedereen resultaten neerzetten in een internationale organisatie waarin verschillende culturen met elkaar in aanraking komen en waar internationale bedrijfspolitiek aan de orde is.”

“Bij toeval maakte ik kennis met Dennis en nadat we uitgebreid gesproken hadden over mijn uitdaging kwam ik snel tot de conclusie; dit is de juiste organisatie. Zo kan het lopen”.

“In eerste instantie heeft het team van Zaviro me geholpen met een persoonlijkheidsanalyse waardoor mijn eigen talenten, capaciteiten en aandachtspunten heel helder werden. Daarna hebben we samen toegewerkt naar de meest effectieve manier van leidinggeven gebaseerd op mijn persoon. Dit heeft heel veel duidelijkheid en effectiviteit gebracht tussen bijvoorbeeld mij en mijn teamleiders.”

“Uiteraard hadden ook de teamleiders en het team baat bij begeleiding en ondersteuning, dat traject hebben we ingezet. Bij de persoonlijke coaching en begeleiding zijn ze geholpen bij de ontwikkelpunten die voor hen persoonlijk van toepassing waren. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van leiderschap, proactief denken, het bepalen van visie, ontwikkeling van communicatie, het voeren van gesprekken met medewerkers en het herindelen van taken.”

“Het traject is nog niet klaar, we zien elke dag dat we nog beter kunnen worden en willen dat ook, maar we hebben al geweldige resultaten neergezet. Vervanging is veel beter te realiseren doordat de afstemming is geprofessionaliseerd, mensen doen waar ze goed in zijn waardoor onze resultaten en het serviceniveau enorm zijn verbeterd. We krijgen complimenten van klanten over hoe we het doen en ook binnen de organisatie vallen we op!”

“We hebben heel duidelijk ervaren; een transformatietraject van deze omvang kun je echt niet intern realiseren. Doordat je dagelijkse werk gewoon doorgaat, laat je dan onbedoeld en ongewild taken liggen die écht belangrijk zijn om je doel te behalen. Het team van Zaviro ondersteunt ons hier geweldig bij. We hebben sessies waarbij we op strategisch vlak bezig zijn met ‘bouwen’ aan verbetering en ook in het wekelijkse overleg worden we ondersteund zodat de dagelijkse praktijk in de veranderende organisatie doorgaat op een heel hoog niveau.”

“Onlangs hebben we teruggekeken naar de uitkomsten uit de persoonlijkheidsanalyses en voor veel van ons geldt dat we onszelf op sommige vlakken niet meer herkennen in de uitkomsten van toen. Dat maakt de groei die we hebben doorgemaakt als team heel duidelijk. Die persoonlijke groei is nog eens kracht bijgezet door de resultaten die we hebben geboekt. We zijn er trots op!”

Wil je ook de kracht van Zaviro inzetten voor je eigen ontwikkeling of die van je team? Of wil je er meer over weten? Bel of mail ons gerust voor een afspraak. We gaan graag in gesprek. Je bereikt ons via telefoonnummer 06 22 6890 96 (Baukje).