Een SLIMME regeling om zakelijk vitaal te worden

Dennis Rondeel
11 mei 2020

Nederland kent een Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-bedrijven, afgekort SLIM. Voor mkb’ers is het zeker slim om hier eens in te duiken. Zowel ondernemend slim als financieel slim. Zaviro kan je hierbij helpen: met informatie, het verzorgen van de aanvraag én met ons aanbod.

Van 1 tot en met 30 september is het tweede aanvraagtijdvak geopend.

De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te  maken. Dit betekent dat in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en scholing van de medewerkers. De regeling kent vier activiteiten waarvoor je als ondernemer een subsidie kunt aanvragen en twee daarvan behoren tot de kernactiviteiten van Zaviro:

  • De ontwikkeling en invoer van een methodiek voor een leerrijke cultuur,
  • Loopbaan- en ontwikkeladvies.

We willen hier iets dieper op deze twee speerpunten van de SLIM-regeling ingaan:

Leerrijk

De subsidie is inzetbaar voor het ontwikkelen en invoeren van een methodiek om een leerrijke werkomgeving te versterken. Concreet kun je daarbij bijvoorbeeld denken aan een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken. Hoe voer je deze gesprekken het beste en het meest effectief, maar ook hoe borg ik de uitkomsten en draag ik zorg dat ontwikkeling en groei van de medewerker ook daadwerkelijk plaats vindt.
Ook de eigen bewezen VOC-methodiek (Verbinden – Ontwerpen – Creëren) van Zaviro, waarbij prestaties van medewerkers en teams van binnenuit verbeterd worden, past binnen de subsidiemogelijkheden van de SLIM-regeling.

Medewerkers en mogelijkheden

Het tweede element van SLIM waarvoor Zaviro jouw partner kan zijn, is met loopbaan- en ontwikkeladvies  mensen leren hun werk in een toekomstperspectief te plaatsen. Het stimuleert aan de ene kant medewerkers om na te denken over hun loopbaanmogelijkheden, over de vaardigheden die ze hebben en de vaardigheden die ze misschien nog missen. Het stimuleert aan de andere kant ondernemers om hun belangrijkste bedrijfsonderdeel, hun medewerkers, beter in te zetten en te behouden. Kortom: loopbaan- en ontwikkeladvies vitaliseert medewerkers én ondernemers.

Subsidie

Als je Zaviro inschakelt, verzorgen wij ook de aanvraag voor de SLIM-subsidie. We richten ons daarbij op mkb-ondernemingen van 10 tot 250 werknemers. De subsidie bedraagt tussen de € 5.000,00 en € 25.000,00 en vergoed 80% van de investeringskosten.

Het volgende aanvraagtijdvak is van 1 september tot en met 30 september 2020.

Neem vrijblijvend contact, met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Mogelijkheden om jouw bedrijf slimmer te maken op een financieel slimme manier. Om jouw bedrijf zakelijk vitaler te maken.

Vitale groet,

Zaviro