Jouw onderneming aantrekkelijk in een krappe arbeidsmarkt!

Dennis Rondeel
11 okt 2021

We beginnen met een paar feiten over de arbeidsmarkt op een rij:

  • Er zijn meer openstaande vacatures dan werkzoekenden;
  • Het aantal vacatures staat op het hoogste punt sinds dit wordt gemeten door het CBS;
  • Slechts 10,7% van de Nederlandse beroepsbevolking is actief op zoek naar een andere baan en onder werkenden zelfs slechts 7,2%. En de trend is dalend;
  • Het gemiddelde aantal sollicitanten per vacature op LinkedIn lag in augustus 48% lager dan 2 jaar geleden;
  • Er wordt bijzonder actief gezocht naar nieuwe medewerkers onder de beroepsbevolking met een baan. Ruim 1 op de 3 personen werd minimaal één keer per kwartaal benaderd door een werkgever of een bureau voor een nieuwe baan;
  • In het tweede kwartaal van 2021 gaf 41,8% van de flexwerkers aan te verwachten een vast contract aangeboden te krijgen.*

De toekomst van jouw onderneming is afhankelijk van de kwaliteit van je medewerkers. Op dit moment is de arbeidsmarkt krapper dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat je menselijk kapitaal aan je verbindt, motiveert én nieuw talent aanklopt bij jouw organisatie? 

De trend zet zich voort: tijd om te handelen!

Een goed salaris, een auto, gezellige personeelsuitjes en een weekendborrel zijn niet meer genoeg om een organisatie aantrekkelijk te houden voor medewerkers.

Het overgrote deel van het huidige talent op de arbeidsmarkt wil betrokken worden en zoekt naar verbinding, erkenning en mogelijkheden voor groei en ontwikkeling bij haar of zijn werkgever. Aandacht voor professionele ontwikkeling en aandacht voor de persoon achter de professional zijn onmisbare componenten.

Zaviro is dé expert op het vlak van coaching en brengt persoonlijke en professionele ontwikkeling in een stroomversnelling. Aandacht hiervoor binnen jouw onderneming, dát versterkt de aantrekkingskracht!

Ben jij klaar om de toekomst van je bedrijf zeker te stellen? Bel of app op 06 – 22 6890 96 of mail ons. We maken dan zo snel mogelijk tijd in onze agenda.

*Cijfers betreffen het tweede kwartaal van 2021. Bronnen: CBS.nl, Intelligence-group.nl, FD.