VERBINDEN – ONTWERPEN – CREËREN

Dennis Rondeel
07 okt 2019

Werk aan je organisatie van binnenuit

Regelmatig spreken we met ondernemers die keihard werken en komen we over de vloer bij organisaties met gedreven medewerkers. Toch lopen ook deze hardwerkende ondernemers en ogenschijnlijk goed lopende organisaties tegen de nodige drempels aan. Veelgehoorde frustraties zijn bijvoorbeeld dat het zo druk is, dat er geen tijd is om na te denken over welke richting men de komende jaren op wil. Ook spelen er intern vaak kwesties die de productiviteit en het werkplezier in de weg zitten; teams die niet goed op elkaar ingespeeld zijn, verzuim en verloop onder het personeel of medewerkers die hun kwaliteiten niet goed benutten.

Anticiperen voorkomt escaleren
Daarom is het voor elke organisatie noodzakelijk om eens in de zoveel tijd goed te kijken waar iedereen mee bezig is, welke koers er op dit moment gevaren wordt en welke richting je eigenlijk op wilt de komende jaren. Een investering in tijd en geld, maar dubbel en dwars de moeite waard. Door aandacht te besteden aan organisatieontwikkeling kom je namelijk tot een heldere strategie, beter presterende teams, meer productiviteit en minder verzuim en verloop onder het personeel. Ook voorkom je daarmee escalatie en kom je als ondernemer of manager minder snel voor onaangename verrassingen te staan.

Probeer niet zelf het wiel uit te vinden
Organisatieontwikkeling kan je proberen zelf te doen, maar door een externe partij in te schakelen is er objectiviteit, wordt er minder snel geoordeeld en profiteer je van hun expertise en ervaring. Juist deze expertise en jarenlange ervaringen hebben we bij Zaviro samengebracht in onze VOC-methodiek die zowel grondig als effectief is. Geen enorme rapporten die in de boekenkast belanden, maar pragmatisch en ‘hands-on’ en zowel zakelijk als menselijk.

“Wat doen ze niet! Dennis heeft me leren kijken naar de medewerkers en leren keuzes maken op basis van competentie in plaats van opleiding. Durf anders naar je onderneming te kijken, durf de stappen te zetten die je wilt zetten. Dit kan je niet alleen, dus ga op zoek naar de mensen met de juiste talenten die je eigen eigenschappen aanvullen.”

VOC?
Bij kleinere organisaties met een gering aantal FTE zijn individuele coachingstrajecten heel effectief, maar bij grotere organisaties zetten we de VOC-methode in: we Verbinden ons met de organisatie, maken samen een nieuw Organisatieontwerp en Creëren een actieplan om dit ontwerp uit te voeren. Het mooiste van zo’n traject? Zowel management als medewerkers worden meegenomen in het proces en zowel de zakelijke belangen als de verbinding tussen mensen en teams komen aan bod. Met als resultaat een vitale organisatie die toekomstbestendig is. Daaraan werken wij met ziel en zakelijkheid.

Meer informatie over het VOC-traject vind je hier.

Wil je sparren over wat organisatieontwikkeling voor jouw organisatie kan betekenen of ben je benieuwd of je meer baat hebt bij individuele coaching of juist het VOC-traject? Kom bij ons op de koffie, dan denken we met je mee.